Site-ul meu

Floarea de colț - Forum

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Moderatorul forumului: ADMSeby  
Forum » Drepturile și Îndatoririle copiilor » Povești cu tâlc ?! » Floarea de colț (Modoaca Iulia, cls a VI-a A , Sc. Gimnaziala Nr 8 Resita)
Floarea de colț
ADMSebyData: Luni, 2012-11-26, 3:20 PM | Mesaj # 1
Grup: Utilizatori
Mesaje: 7
Status: Offline
In 20 noiembrie 1989, Adunarea Generala a ONU stabileste si adopta Conventia cu privire la drepturile copilului. Aceasta conventie este foarte importanta pentru ca ne apara pe noi ,copiii, asigurandu-ne dreptul la viata, la familie, la un nume, la educatie, la sanatate, de a fi protejati impotriva oricarei forme de violenta.
In grupul meu de prieteni exista o fetita, cam de varsta mea, careia sa-i spunem… Floarea. Ea este cea mai cuminte dintre noi. Ea este parca mai trista si mai retrasa decat noi. Floarea este intotdeauna ca o mica printesa, este delicata si ingrijita.
Intr-una din zilele calde ale verii am mers sa ne jucam impreuna la Floarea. Parintii ei nu erau acasa. Noi, fiind mai nazdravani, am facut deranj in camera Floarei. Am ravasit jucariile, am luat cartile din biblioteca si le-am imprastiat, am lasat, e adevarat, si cateva resturi de mere. Intre timp au venit parintii sai acasa. Cand au vazut ce am facut noi acolo, s-au dezlantuit in fata noastra au injurat, au urlat si au pus-o pe Floarea la colt. Eu si ceilalti copii am ramas neclintiti in mijlocul camerei, insa dupa cateva momente fiecare dintre noi am facut ordine exact asa cum am gasit. Floarea, vazandu-ne a inceput sa planga, am incercat sa o consolam ,dar n-am reusit.
Dupa un timp eu am racit si nu am putut merge la scoala, Floarea m-a ajutat sa recuperez lectiile ,astfel ca pentru mine, Floarea de la colt a devenit Floare de Colt.
Invatand acum despre drepturile copilului imi dau seama ca Floarea a fost abuzata emotional si verbal, de catre parintii ei.
Violenta impotriva copilului are mai multe forme: fizica , verbala, emotionala. Acum inteleg de ce Floarea avea atat de mare grija de lucrurile ei si mai ales de ce era asa trista.
Eu cred ca unul dintre cele mai importante drepturi ale copilului este dreptul de a fi protejat impotriva oricarei forme de violenta.



Spuneți și tu părerea despre această poveste și/sau despre comentariul postat sau despre orice alt comentariu făcut de cei care postează pe forum! Fii decent în ceea ce spui!
Comentează cum este respectat sau nu acest drept din povestioară, sau eventual postează o altă povestioară pe această temă!


VĂ MULȚUMIM![b]
 
Forum » Drepturile și Îndatoririle copiilor » Povești cu tâlc ?! » Floarea de colț (Modoaca Iulia, cls a VI-a A , Sc. Gimnaziala Nr 8 Resita)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Duminică, 2024-05-19, 1:04 AM
Bine aţi venit Vizitator

Forma intrarii

Cautare

Sondajul nostru

Pe site-ul școlii aș dori să găsesc :
Total răspunsuri: 199

Mini-chat

Prietenii site-ului

Statistica