Site-ul meu

Nu iti neglija drepturile, sunt ale tale! - Forum

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Moderatorul forumului: ADMSeby  
Forum » Drepturile și Îndatoririle copiilor » Povești cu tâlc ?! » Nu iti neglija drepturile, sunt ale tale! (Stancu Denisia, cls. VIII C)
Nu iti neglija drepturile, sunt ale tale!
ADMSebyData: Luni, 2012-11-26, 3:28 PM | Mesaj # 1
Grup: Utilizatori
Mesaje: 7
Status: Offline
''Copilăria este șuvoiul de apă care izvorăște limpede și curat din adâncurile ființei și la care omenirea aleargă fără încetare să-și potolească setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumusețe, de perfecțiune''. Francesco Orestano
Copiii au felul lor de a vedea lumea și sunt singurii cărora nu le este frică de viitor. Copilăria este un univers plin de miracole și de veselie. Acolo totul este posibil.
Copiii își construiesc fericirea cu o ciocolată , iar poveștile în care binele învinge răul fac parte din realitatea lor. Toate invențile, toate gândurile geniale au izvorât dintr-o minte de copil ce își dorea să depășească idealurile.
Dar cu tristețe recunosc că există și copii care trebuie să lupte pentru apararea proprilor drepturi, copii pentru care afenctiunea si dragostea conteaza atît de mult tocmai pentru ca le lipseşte.
Cine este vinovat de acest lucru?
Părintii , au o mare parte din vină!
Deoarece sunt prea preocupaţi de serviciu, asta pentru că încearca sa îi ofere copilului lui tot ce îşi doreşte.Ei neştiind că tot ce îşi poate dori un copil este să fi acolo cu el ; să îl linişteşti dacă are nevoie; sa îl laşi să îţi umezească umărul cu lacrimi; să îi acorzi o mare parte din încrederea ta; sa îi spui ca totul o să fie bine , deşi nu este aşa; să ştii cînd să îl cerţi şi cînd să îl imbraţişezi.
Pentru că un părinte trebuie să fie mai fericit de fericirea copiilor săi ,decît de propria fericire.
Bineinţeles că părinţii nu sunt singurii vinovaţi ,cealaltă parte din vină le revine persoanelor din jur. Persoane prea rele, fără inimă care nu se pun niciodată in pielea copilului pentru a vedea cîtă suferinţă poate încăpea în acesta.
Cînd suntem mici ,părinţii sunt cei care trebuie să ne asigure respectarea drepurilor copilului , pe măsura ce creştem devenim tot mai responsabil si conştienti de mersul lucrurilor, învătînd la cine trebuie sa apelăm cînd întampinăm o problemă.
Aşa că într-un final noi suntem cei care trebuie să asigure respectarea acestor drepturi pentru că dacă noi le respectăm si ceilalţi încet, încet vor începe să ne urmeze.



Spuneți și tu părerea despre această poveste și/sau despre comentariul postat sau despre orice alt comentariu făcut de cei care postează pe forum! Fii decent în ceea ce spui!
Comentează cum este respectat sau nu acest drept din povestioară, sau eventual postează o altă povestioară pe această temă!


VĂ MULȚUMIM![b]


Mesajul a fost editat de către ADMSeby - Miercuri, 2012-11-28, 3:00 PM
 
Forum » Drepturile și Îndatoririle copiilor » Povești cu tâlc ?! » Nu iti neglija drepturile, sunt ale tale! (Stancu Denisia, cls. VIII C)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Sâmbătă, 2024-05-18, 10:42 PM
Bine aţi venit Vizitator

Forma intrarii

Cautare

Sondajul nostru

Pe site-ul școlii aș dori să găsesc :
Total răspunsuri: 199

Mini-chat

Prietenii site-ului

Statistica