Site-ul meu

Principală » Arhiva intrărilor
« 1 2 3 »

Ziua Francofoniei

            În ziua de 17 martie 2011, la Centrul de carte „Banatica” de  la Casa de Cultură a Sindicatelor, a avut loc manifestarea „Fil de  Francophonie”, organizată în cadrul „Săptămânii Limbii franceze şi a  Francofoniei”.

            La  realizarea programului au participat : Asociaţia Caen-Calvados-Roumanie,  Centrul Cultural Francez din Timişoara, Colegiul Economic al Banatului Montan,  Grupul Şcolar Tehnic, Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, Liceul Teoretic „Traian  Vuia” şi Şcoala cu clasele  I-VIII Nr.8  Reşiţa (singura şcoală gimnazială participantă)

            Grupul de  elevi ai şcolii noastre, din clasa a VIII-a A, ne-au reprezentat cu cinste,  printr-un program de poezii, cântece şi o mini piesă de teatru Le pays des  cancres

            La  sfârşitul activităţii, s-a făcut premierea lucrărilor câştigătoare,  participante la concursul de creaţie „Dis-moi 10 mots qui nous relient”

            Şcoala  noastră a câştigat două premii I, prin elevele Floroiu Mădălina şi Maliţa  Antonia, din clasele a VIII-a D, un premiu III, prin eleva Şoavă Roberta, din  clasa a VI-a A, o menţiune  obţinută de  eleva Mănescu Iris din clasa a VI-a A, iar Aulitcky Emanuel, din clasa a VIII-a  D a obţinut un Premiu Special .

            Din partea  şcolii noastre au participat alături de elevi, doamna director adjunct
Dorina Bîtea, prof. de  limba  franceză Rodica Ion şi bibliotecar Delia Gruia.
Attachments:
Category: | Views: 650 | Added by: cristi | Date: 2011-01-23 | Comments (0)
 



Fiecare român are un Eminescu al său. Fiecare vârstă are un Eminescu al ei.

,,Eminescu în ochi de copil” este  manifestarea literar-artistică care a avut loc în data de 14.01.2011  în școala noastră, parte a ansamblului  activităților organizate de Biblioteca  Județeană Paul Iorgovici, sub genericul Zilele Eminescu 2011.

Elevii școlii au participat  la  concursurile de creație literară și  de creație plastică inspirate de lirica eminesciană, precum și la un moment de  recitare a unor poezii ale poetului național traduse în limba franceză.  Totodată a fost prezentată o inedită expoziție de cărți din colecția personală  a eminescologului Gheorghe Jurma. În final elevii pregătiți de doamna profesor  Rodica Vasiliu au încântat participanții cu piese corale pe versuri  eminesciene.

Invitați de onoare ai  acestui eveniment au fost: Clara Constantin, manager al Bibliotecii Județene  Paul Iorgovici, Gheorghe Jurma, critic literar și eminescolog, Nicolae Sârbu,  scriitor și Simona Lance, profesor metodist la Casa Corpului Didactic.

Pentru imagini apasa aici ...
Attachments:
Category: | Views: 667 | Added by: cristi | Date: 2011-01-23 | Comments (1)
 


Pentru marcarea a 20 de ani de la ratificarea Convenţiei  ONU, în ţara noastră, Organizaţia Salvaţi Copiii a derulat în cadrul  proiectului „Drepturile copilului”, în toate filialele organizaţiei,  sesiuni de informare cu privire la drepturile  copilului. Obiectivele programului au urmărit educarea copiilor pentru a-şi  conştientiza drepturile şi responsabilităţile, schimbarea de atitudini şi  mentalităţi despre copii şi drepturile sale şi implicarea copiilor şi a  tinerilor în procesul de educaţie şi informare.

În perioada octombrie 2010 şi decembrie 2010, în şcoala  noastră au desfăşurat sesiuni de informare, care au constat în susţinerea a  două lecţii, voluntari elevi: Marghita Roxana, Şerban Anca, voluntari foşti  elevi: Budimir Ioana, Voin Adelina şi voluntari profesori: Rădoi Mirela, Coandă  Camelia şi Manu Eva. Sesiunile de informare au fost făcute în spiritul ideilor  şi a principiilor Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului, prin  metoda „de la egal la egal”. Cu sprijinul diriginţilor voluntarii au intrat la  toate clasele V-VIII, unde de departe jocul „Planeta” a fost cel care a lăsat  frâu liber imaginaţiei şi creativităţii.

Sperăm ca şi în acest an să avem un echipaj care să ne reprezinte la  concursul pe drepturile copilului, în etapa naţională.


Pentru imagini apasă aici...
Attachments:
Category: | Views: 561 | Added by: cristi | Date: 2011-01-23 | Comments (0)
 




Sub îndrumarea ISJ CS, la Școala cu clasle I-VIII Nr. 8 din Reșița a avut loc în data de 15 ianuarie 2011 etapa locală a Concursului de șah pentru elevii de gimnaziu.
Elevele școlii noastre au obținut primele 3 locuri. FELICITĂRI!

În data de 22 ianuarie 2011 a avut loc etapa județeană a Concursului de șah.
Rezultatele urmează să le postam pe site.

De organizarea competiției s-au ocupat, de la școala noastră, profesorii de educație fizică și doamna arbitru național Rodica Vasiliu.

Pentru imgini apasă aici...
Attachments:
Category: | Views: 554 | Added by: cristi | Date: 2011-01-23 | Comments (0)
 





ASOCIAȚIA PĂRINȚILOR din ȘCOALA NR. 8 – REȘIȚA a demarat  proiectul CITIND, EȘTI COOL(T) în parteneriat cu ȘCOALA CU CLASELE I-VIII NR. 8  – REȘIȚA și finanțat de FUNDAȚIA ALEXANDRION.

Activitățile  din cadrul proiectului vor fi desfășurate în anul școlar 2010-2011 de către  elevii claselor III-VI, coordonați de învățătorii, profesorii de Limba și  literatura română și diriginții claselor implicate.

Pentru a vedea pozele de la activitățile proiectului căutați în Album Foto, în Categoriile Secțiunii, 2010 Proiect Citind, ești cool(t) sau din cadrul paginii Citind, ești cool(t) de pe subpagina Activități veți găsi link-ul către imaginile activității.

Pentru detalii apasă aici ...


Attachments:
Category: | Views: 554 | Added by: cristi | Date: 2010-12-04 | Comments (0)
 

Joi, 2024-05-02, 6:17 PM
Bine aţi venit Vizitator

Forma intrarii

Cautare

Calendar

«  Mai 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Arhiva materialelor

Sondajul nostru

Pe site-ul școlii aș dori să găsesc :
Total răspunsuri: 199

Mini-chat

Prietenii site-ului

Statistica


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0