Site-ul meu

Principală » Arhiva intrărilor
1 2 3 »

ZIUA MONDIALA A EDUCATIEI - 5 Octombrie 2010

WORLD TEACHERS’ DAY  

 JOURNEMONDIALE DES ENSEIGNANTS

 

 "The best teachers teach from the heart, not from the book.”

 



Ziua Mondiala a Profesorilor 

 

5 Octombrie – Ziua Mondialã a Profesorilor – este ziua în care oamenii de pretutindeni primesc îndemnul de a spune MULŢUMESC unui profesor, unui om care le-a marcat destinul în aşa fel încât gândul la el sã le trezeascã sentimente de recunoştinţã.

Aceasta zi, denumita si " World Teacher’s Day”, a fost celebrata pentru prima oara pe data de 5 octombrie 1994, cand UNESCO a desemnat prima "Zi Mondiala a Educatorilor”,  zi dedicata recunoasterii importantei muncii dascalilor. De atunci, in fiecare an, peste 100 de tari de pe intreg mapamondul marcheaza aceasta data in diferite moduri. Principalele activitati desfasurate in aceasta zi sunt:  initierea de campanii de promovare a excelentei in munca de predare, prezentarea celor mai recente statistici referitoare la munca profesorilor, activitati de recunoastere a muncii profesorilor.

 

"Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea.” – Nelson Mandela

"Educaţia este un ornament în vremuri de prosperitate şi un refugiu în vremuri de restrişte.” – Aristotel

"Educaţia este un vaccin pentru violenţă.” – Edward James Olmos

"Educaţia este mişcarea din întuneric spre lumină.” – Allan Bloom

"Educaţia nu este răspunsul la întrebare. Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările.” – William Allin

 

Attachments:
Category: | Views: 1294 | Added by: Lore6209 | Date: 2012-10-04 | Comments (0)
 


Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene. Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 23 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menționăm limbile vorbite de cetățenii provenind din alte țări și de pe alte continente. Tocmai pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat, în 2001, inițiativa Anului European al Limbilor.

Evenimentul a fost sărbătorit de milioane de persoane din 45 de țări participante. În Europa, au fost organizate sute de activități de celebrare a diversității noastre lingvistice și de încurajare a învățării limbilor străine. Pentru a face încă un pas înainte și pentru că limbile stau la baza construcției europene, din această inițiativă a luat naștere Ziua Europeană a Limbilor. Obiectivele sale sunt: sensibilizarea publicului față de plurilingvism în Europa, cultivarea diversității culturale și lingvistice și încurajarea învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.
Scoala noastra s-a alaturat milioanelor de persoane care sarbatoresc aceasta zi prin activitatea denumita ,,Limba straina, o poarta deschisa spre intreaga lume”, la care au participat elevi din clasele a VII-a si a VIII-a alaturi de profesorii de limba franceza si engleza, bibliotecarul si conducerea scolii.
Elevii au sustinut un scurt program de poezii si cantece in limba franceza, au aflat curiozitati legate de limbile vorbite in Europa in rubrica sub titlul de ,,Stiati ca…”, au alcatuit o mini colectie de cuvinte speciale pentru ei cu ajutorul chestionarului,,Hunting for language treasures”. Activitatea a continuat cu vizionarea unor fragmente din filme documentar despre Londra si Paris.

http://www.youtube.com/watch?v=Fy7JjJMnKEg&feature=player_embedded
Attachments:
Category: | Views: 1035 | Added by: Lore6209 | Date: 2012-09-29 | Comments (0)
 



Proiectul COMENIUS continuă anul acesta cu desfășurarea activității găzduite de școala noastră cu titlul Costume populare și tradiții culturale.

În acest sens vă anunțăm continuarea concursului în vederea selecției elevilor care urmează să  participe la activitățile ce se vor desfășura în cadrul proiectului, incluzând  vizite în țările partenere. Elevii selectati din ciclului gimnazial vor fi implicați în activitățile proiectului, între 18 - 24 martie 2012 împreună cu profesorii și elevii din cele 7 țări ce ne vor fi musafiri.

Selecția elevilor se va realiza pe bază de interviu de verificare a cunoștințelor la limba engleză, condiție impusă în regulamentul de derulare a proiectului, iar pentru participare sunt necesare a fi îndeplinite cumulativ următoarele condiții: 
  1. participantul să fi împlinit vârsta de 12 ani în momentul deplasării (activitățile în   alte țări se vor desfășura în lunile mai 2012, octombrie 2012, noiembrie 2012, martie 2013, mai 2013 – în funcție de celelalte țari participante este posibil să apară decalaje de maxim o lună);  
  2. depunerea declarației de consimțire a respectării acordului de reciprocitate, (la   deplasarea în altă țară elevului i se va asigura cazarea și masa la un elev din țara gazdă urmând a proceda la fel atunci când școala noastră va fi gazda activităților), semnată de unul/ambii reprezentanți legali.

Înscrierea participanților se va face în perioada 13.02. - 29.02.2012 la direcțiunea școlii de către elevul participant însoțit de un părinte. Sunt aproximativ 10 locuri vacante.

Costul cheltuielilor necesare  pentru obținerea documentelor de deplasare (pașaport, procură notarială pentru  însoțitor) este suportat de fiecare participant.
 

Attachments:
Category: | Views: 904 | Added by: cristi | Date: 2012-02-10 | Comments (0)
 


A început un nou an școlar. Cu acest prilej urăm tuturor elevilor, părinților acestora și  cadrelor didactice să aibă parte de un an cu multe realizări și succese în  activitatea pe care o desfășoară zi de zi.

De asemenea, vă informăm că în anul școlar  trecut am avut realizări deosebite. Printre acestea menționăm participări și  premii la diferite faze ale concursurilor școlare, mergând până la faza națională. Cea mai mare parte a  elevilor claselor a VIII-a au reușit, datorită activităților de calitate  desfășurate în ciclul gimnazial, să continue procesul de învățământ la licee/secții  care au constituit pentru fiecare prima opțiune.

FELICITĂM elevii participanți și cadrele didactice care i-au pregătit pentru rezultatele obținute și pentru efortul depus pentru obținerea lor.

Unul din cele mai importante succese obținute în anul școlar precedent îl constitue câștigarea proiectului COMENIUS pe linia Parteneriate școlare - Proiecte multilaterale cu titlul A Cultural Journey Through Europe Wonderland, proiect ce presupune schimburi culturale cu elevi și cadre didactice din 7 țări: Turcia, Polonia, Lituania, Spania, Portugalia, Italia și România, prin școala noastră și școala din Erbiceni - Iași

În acest sens vă anunțăm inițierea unui concurs în vederea selecției elevilor care urmează să  participe la activitățile ce se vor desfășura în cadrul proiectului, incluzând  vizite în țările sus menționate. Totodată elevii ciclului gimnazial vor fi implicați în activitățile proiectului, mai ales atunci când școala noastră este gazdă a proiectului, în luna martie/aprilie 2012.


Selecția elevilor se va realiza pe bază de interviu de verificare a cunoștințelor la limba engleză, condiție impusă în regulamentul de derulare a proiectului, iar pentru participare sunt necesare a fi îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
 
  1. participantul să fi împlinit vârsta de 12 ani în momentul deplasării (activitățile în   alte țări se vor desfășura în lunile octombrie 2011, noiembrie 2011, mai 2012, octombrie 2012, noiembrie 2012, martie 2013, mai 2013 – în funcție de celelalte țari participante este posibil să apară decalaje de maxim o lună);
  2.  
  3. depunerea declarației de consimțire a respectării acordului de reciprocitate, (la   deplasarea în altă țară elevului i se va asigura cazarea și masa la un elev din țara gazdă urmând a proceda la fel atunci când școala noastră va fi gazda activităților), semnată de unul/ambii reprezentanți legali.

Înscrierea participanților se va face la direcțiunea școlii, cu 30 de zile înaintea deplasării, de către elevul participant însoțit de un părinte.

Costul cheltuielilor necesare  pentru obținerea documentelor de deplasare (pașaport, procură notarială pentru  însoțitor) este suportat de fiecare participant.
 
Prima activitate a proiectului constă în stabilirea unui logo (simbol, desen, siglă formată dintr-un ansamblu de semne grafice, care să constituie marca proiectului) Desenul poate fi însoțit de un, slogan (sintagmă - formulă pregnantă, concludentă, concisă și ușor repetabilă, cu scop publicitar care exprimă scopurile, interesele unui grup).

În acest sens invităm elevii școlii să posteze un slogan pentru proiect prin adăugarea lui în cadrul Forum-ului de pe site-ul școlii la tema Scrie un slogan pentru proiect. (pentru a putea posta un slogan pe forum, este necesară înregistrarea ca membru). Cele mai inspirate 10 slogane vor fi postate pentru a fi votate de elevii școlii, în vederea alegerii sloganului proiectului şi a logo-ului.
Attachments:
Category: | Views: 761 | Added by: cristi | Date: 2011-09-19 | Comments (0)
 




Attachments:
Category: | Views: 916 | Added by: cristi | Date: 2011-03-18 | Comments (1)
 

Vineri, 2024-04-19, 7:12 PM
Bine aţi venit Vizitator

Forma intrarii

Cautare

Calendar

«  Aprilie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Arhiva materialelor

Sondajul nostru

Pe site-ul școlii aș dori să găsesc :
Total răspunsuri: 199

Mini-chat

Prietenii site-ului

Statistica


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0